Οπτικά Σταυράκη
Πλ. Κορνάρου 31
Ηράκλειο 712 01
Mon-Wen-Sat 9.00 - 14.30 | Tus-Thur-Fri 9.00-14.30 17:30 - 21.00
Sunday CLOSED
281 520 3355
Call NOW

ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ – ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

  • by: admin
  • 28 Ιουλίου, 2020
Φακοι Επαφης- Μυθοι και Αληθειες

Φακοι Επαφης- Μυθοι και Αληθειες

ΜΥΘΟΣ: Μπορώ να φοράω τους φακους επαφης  όλη την ημέρα χωρίς να δημιουργώ πρόβλημα στα μάτια μου. ΑΛΗΘΕΙΑ: Αποφεύγουμε να φοράμε τους φακους επαφης πάνω από οκτώ ώρες ημερησίως. ΜΥΘΟΣ: Αγοράζω πάντα φακους επαφης  της ίδιας εταιρείας γιατί φοβάμαι ότι κάποιοι άλλοι δεν θα με βολεύουν. ΑΛΗΘΕΙΑ: Σημασία έχει να γνωρίζουμε ποιας καμπυλότητας και διαμέτρου φακός είναι κατάλληλος για το μάτι μας. Έτσι είναι σίγουρο ότι ο φακός θα μας βολεύει(ανεξάρτητα από την εταιρεία). ΜΥΘΟΣ: Δεν πειράζει αν κοιμάμαι με τους φακούς επαφής. ΑΛΗΘΕΙΑ: Δεν πρέπει ποτέ να κοιμόμαστε με τους φακούς επαφής (υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι φακών που μας επιτρέπουν να κοιμόμαστε με αυτούς).

Φακοι Επαφης- Μυθοι και Αληθειες

ΜΥΘΟΣ: Φοράω τους φακούς μου στη θάλασσα χωρίς να δημιουργείται κανένα πρόβλημα. ΑΛΗΘΕΙΑ: Αποφεύγουμε να φοράμε φακούς σε θάλασσα και πισίνα γιατί είναι μέρη που συχνάζουν πολλά μικρόβια επικίνδυνα για τα μάτια μας. ΜΥΘΟΣ: Πρώτα κάνω μακιγιάζ και μετά τοποθετώ τους φακούς. ΑΛΗΘΕΙΑ: Πρώτα βάζουμε τους φακούς και μετά βαφομαστε. ΜΥΘΟΣ: Δεν χρειάζεται να αλλάζω το υγρό απολύμανσης στη θήκη κάθε μέρα. Μπορώ να συμπληρώνω από πάνω. ΑΛΗΘΕΙΑ: Το υγρό στη θήκη πρέπει να ανανεώνεται πάντα μετά απο κάθε χρήση των φακών. ΜΥΘΟΣ: Ο φυσιολογικός ορός του φαρμακείου είναι κατάλληλος για τη συντήρηση των φακών. ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο ορός δεν απολυμαινει και έτσι είναι εντελώς ακατάλληλος για τη συντήρηση των φακών.

Φακοι Επαφης- Μυθοι και Αληθειες

ΜΥΘΟΣ: Πλένω τη θήκη των φακών με σαπούνι και νερό και έτσι δεν την ανανεώνω κάθε μήνα.ΑΛΗΘΕΙΑ: Το νερό της βρύσης έχει πολλά περισσότερα μικρόβια από όσα νομίζουμε. Τη θήκη την ξεπλένουμε μόνο με το ειδικό υγρό και την ανανεώνουμε κάθε μήνα. ΜΥΘΟΣ: Εφόσον δεν έχω φορέσει πολλές φορές μέσα στον μήνα τους μηνιαίους μου φακούς,μπορώ να τους κρατήσω πάνω απο μήνα. ΑΛΗΘΕΙΑ: Πετάμε τους φακούς όταν λήξει ο μήνας ανεξάρτητα δυστυχώς απο το πόσο τους φορεσαμε στη διάρκεια αυτού.

Διαβάστε Περισσότερα…

Instagram

Comments

  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

    28 Ιουλίου, 2020 Reply

Leave a comment