Οπτικά Σταυράκη
Πλ. Κορνάρου 31
Ηράκλειο 712 01
Mon-Wen-Sat 9.00 - 14.30 | Tus-Thur-Fri 9.00-14.30 17:30 - 21.00
Sunday CLOSED
281 520 3355
Call NOW

Φακοί Επαφής

Διαθέτουμε μεγάλο στοκ τριών κορυφαίων διαφορετικών εταιρειών που μπορούν να καλύψουν κάθε” μέγεθος” και”καμπυλότητα” ματιού. Εάν χρησιμοποιείται κάποια συγκεκριμένη εταιρεία φακών επαφής μπορούμε άμεσα να σας εξυπηρετήσουμε καθώς συνεργαζόμαστε με όλες τις επώνυμες εταιρείες.Το Α κ το Ω για την σωστή χρήση των φακών επαφής αποτελεί η σχολαστική υγιεινή.

 1.  Εκείνο που πρέπει να κάνετε πριν την εφαρμογή των φακών σας είναι να πλένετε πολύ προσεκτικά τα χέρια σας.
 2.  Διατηρήστε τη θήκη των φακών σας καθαρή.ΜΗΝ χρησιμοποιείται οινόπνευμα ή άλλα “καυστικά”υγρά για την απολύμανση τους.Μην χρησιμοποιείται ούτε καν σαπούνι με νερό! Ξεπλένετε τη θήκη σας μόνο με το ειδικό υγρό για τους φακούς σας!Να θυμάστε να ανανεώνετε συχνά τη θήκη σας.
 3.  Μην υπερβαίνετε σε χρήση την συνηστώμενη ημερομηνία λήξης των φακών σας! Αν για παράδειγμα είναι μηνιαίοι, φορέστε τους για ένα μήνα από την στιγμή που τους ανοίγετε. Ανεξάρτητα από το πόσο τους έχετε χρησιμοποιήσει μέσα στο μήνα.
 4.  Μην υπερβαίνετε τις 8 με 10 ώρες χρήση ημερησίως.Αν αυτό δεν είναι εφικτό,τότε πρέπει να μας συμβουλευτείτε ώστε να σας παρέχουμε έξτρα tips και προϊόντα στο πλαίσιο μιας πιο εξειδικευμένης φροντίδας για τους φακούς σας.
 5. Μην φοράτε τους φακούς σας κατά την διάρκεια του ύπνου
 6. Μην φοράτε τους φακούς σας στη θάλασσα ή την πισίνα.
 7. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η χρήση των φακών επαφής είναι άνετη και χωρίς πόνο ή φαγούρα.Αν αισθανθείτε κάτι τέτοιο, απομακρύνετε τους φακούς από τα μάτια σας και ενημερώστε τον οπτικό ή τον οφθαλμίατρο σας.
 8. Ελέγχουμε την αρτιότητα των φακών μας πριν τους εφαρμόσουμε στα μάτια μας. Αν για παράδειγμα υπάρχει ορατή ρογμή, δεν τους εφαρμόζουμε.
 9. Για μια πλήρη απολύμανση, απολυμαίνουμε τους φακούς επαφής μέσα στην ειδική θήκη για τουλάχιστον 4 με 6 ώρες το λιγότερο (ανάλογα με τον τύπο του υγρού που χρησιμοποιούμε). Διαφορετικά τους αφήνουμε στο υγρό για όλη τη διάρκεια της νύχτας.
 10. Ο φυσιολογικός ορός δεν απολυμαίνει τους φακούς επαφής!
 11. Στην περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε μακιγιάζ στα μάτια, πρώτα εφαρμόζουμε τους φακούς επαφής και στη συνέχεια βαφόμαστε.
 12. ΔΕΝ μοιραζόμαστε ποτέ τη θήκη ή τους φακούς μας με άλλους.

Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με τους φακούς σας ?