Οπτικά Σταυράκη
Πλ. Κορνάρου 31
Ηράκλειο 712 01
Mon-Wen-Sat 9.00 - 14.30 | Tus-Thur-Fri 9.00-14.30 17:30 - 21.00
Sunday CLOSED
281 520 3355
Call NOW

Πολυεστιακά Γυαλιά

Τι είναι τα πολυεστιακά γυαλιά?

Είναι τα γυαλιά τα οποία επιτρέπουν στον χρήστη να βλέπει σε όλες τις αποστάσεις όταν τα φοράει(μακριά,    μεσαία, κοντά).

Μπορώ να δοκιμάσω πριν αγοράσω τα πολυεστιακά γυαλιά?

Δυστυχώς όχι.Τα πολυεστιακα γυαλιά κατασκευάζονται ειδικά για εσάς, για τους βαθμούς των ματιών σας,το σχήμα του προσώπου σας,τις αποστάσεις των ματιών σας και τις ανάγκες σας. Είναι γυαλιά “κομμένα και ραμμένα”για εσάς τον ίδιο! Γι’αυτό ακριβώς δεν μπορείτε να τα δοκιμάσετε από πριν. Προκειμένου να φτιαχτούν σωστά, ακολουθούμε μία σειρά συγκεκριμένων και πολύ ειδικών μετρήσεων πάνω στο γυαλί που επιλέγετε. Έτσι δημιουργούμε ένα ζευγάρι γυαλιά τόσο μοναδικά όσο και εσείς.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που θα συναντήσω όταν φορέσω πολυεστιακά για πρώτη φορά?

Όπως κάθε καινούργιο ζευγάρι γυαλιά έτσι και τα πολυεστιακά, χρειάζονται λίγη προσπάθεια και προσαρμογή από τον ίδιο τον χρήστη. Η διάρκεια προσαρμογής ποικίλει ανάλογα τον χρήστη και μπορεί να διαρκέσει από πέντε έως και είκοσι μέρες.Το δύσκολο στην αρχή είναι το γεγονός ότι επειδή ακριβώς τα πολυεστιακά διαθέτουν πολλές εστίες, ο εγκέφαλος και τα μάτια χρειάζονται κάποιο χρόνο ώστε να μάθουν τον χειρισμό τους. Στην αρχή θα σας δυσκολέψουν στο ανέβασμα και κατέβασμα της σκάλας καθώς και στην απότομη πλάγια κίνηση του κεφαλιού.

Αξίζει να φτιάξω πολυεστιακά?

Το συγκεκριμένο ερώτημα μας τίθεται πολύ συχνά.Η απάντηση είναι, ναι αξίζει εφόσον έχετε κουραστεί να εναλλάζετε συνεχώς το μακρινό με το κοντινό γυαλί σας στην προσπάθεια σας για να δείτε σε όλες τις αποστάσεις. Εφόσον είστε χρήστης τόσο μακρινών όσο και κοντινών γυαλιών, τότε τα πολυεστιακα δημιουργήθηκαν ακριβώς για εσάς! Για να σας λύσουν τα χέρια!Θα νιώσετε “σαν να έχετε τα μάτια σας”, όπως πολύ συχνά μας αναφέρουν οι πελάτες μας.

Ποιο είναι το κόστος των πολυεστιακων?

Το κόστος των πολυεστιακων εξαρτάται από τον “τύπο”πολυεστιακων που θα επιλέξετε. Όσο πιο καινούργιο και εξελιγμένο θεωρείται ένα πολυεστιακο και όσο περισσότερη άνεση σας προσφέρει μεταξύ των εναλλαγών της όρασης, τόσο πιο ακριβό γίνεται. Ένα πολυεστιακο παλαιότερης γενιάς και τεχνολογίας είναι λογικό να γίνεται πιο οικονομικό. Γι’αυτό και οι τιμές στην αγορά πολυεστιακων ποικίλουν. Επίσης μεγάλο ρόλο στην τιμή και επιλογή των πολυεστιακων διαμορφώνουν οι ανάγκες για όραση του κάθε χρήστη.Για παράδειγμα άλλες ανάγκες όρασης θα έχει ένας καθηγητής ο οποίος διαβάζει συνεχώς και διαφορετικές ανάγκες ένας επαγγελματίας οδηγός. Συζητώντας μαζί σας,είμαστε σε θέση να σας προτείνουμε το κατάλληλο ζευγάρι πολυεστιακα γυαλιά τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σας.

Είμαι νέος σε ηλικία και ενώ βλέπω τέλεια μακριά, δεν μπορώ να δω με ανεση το βιβλίο και τον υπολογιστή μου. Τι μπορώ να κάνω?Χρειάζομαι πολυεστιακα?

Υπάρχει για εσάς εξειδικευμένο ζευγάρι γυαλιών που θα λέγαμε ότι μοιάζει με πολυεστιακα. Αυτό απευθύνεται ειδικά σε νέους και σας επιτρέπει να βλέπετε κοντά αλλά και στην απόσταση του υπολογιστή (τη λεγόμενη μεσαία απόσταση). Κατασκευάζεται και αυτό βάση του δικού σας προσώπου σε σχέση με τον σκελετό που θα επιλέξουμε. Από άποψη τιμής, είναι πιο οικονομικό από ένα πολυεστιακο γυαλί και πιο ακριβό από ένα απλό πρεσβυωπικο.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-