Οπτικά Σταυράκη
Πλ. Κορνάρου 31
Ηράκλειο 712 01
Mon-Wen-Sat 9.00 - 14.30 | Tus-Thur-Fri 9.00-14.30 17:30 - 21.00
Sunday CLOSED
281 520 3355
Call NOW

Οπτικές Παθήσεις

Τι είναι η μυωπία ?

Τι είναι η υπερμετρωπία ?

Τι είναι ο αστιγματισμος ?

Τι είναι η πρεσβυωπία ?

Συχνά μας ρωτάτε να σας εξηγήσουμε τι είναι όλες αυτές οι παθήσεις (ή αλλιώς διαθλαστικές ανωμαλίες της όρασης) και πόσο επηρεάζουν την όραση.

ΜΥΩΠΙΑ

είναι η διαθλαστική ανωμαλία της όρασης κατά την οποία ο άνθρωπος δεν μπορεί να δει ευκρινώς τα αντικείμενα που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση (η απόσταση εξαρτάται από το πόσο μεγάλη είναι η μυωπία), ενώ μπορεί να δει ευκρινώς τα κοντινά αντικείμενα.

ΥΠΕΡΜΕΤΡΟΠΙΑ

είναι η διαθλαστική ανωμαλία της όρασης κατά την οποία ο άνθρωπος (συνήθως το παιδί) δεν μπορεί να δει ευκρινώς τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά του. Βεβαίως σε κάποιες περιπτώσεις, παιδιά με υπερμετρωπία μπορεί να μην έχουν ευκρινή όραση ούτε μακριά.

ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ

είναι η διαθλαστική ανωμαλία της όρασης κατά την οποία ο άνθρωπος έχει επηρεασμένη όραση τόσο στο κοντά όσο και στο μακριά. Αναφέρεται συνήθως ότι αντιλαμβάνεται τα αντικείμενα παραμορφωμένα ή με ακτίνες φωτός γύρω από αυτά. Έτσι δημιουργείται”θολή όραση”, πονοκέφαλος ή ζάλη και γρήγορη κόπωση των ματιών σε εργασίες οι οποίες απαιτούν συγκέντρωση (όπως η οδήγηση ή η χρήση Η/Υ).

ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ

είναι η συχνότερη διαθλαστική πάθηση κατά την οποία ο άνθρωπος αποκτά σταδιακά απώλεια της ικανότητας προσαρμογής των ματιών στα κοντινά αντικείμενα. Συναντάται σε κάποιες περιπτώσεις από τα 38 με 40 έτη της ηλικίας και αποτελεί φυσική εξέλιξη και γήρανση των ματιών.

Υποψιάζεστε οτι έχετε κάποια από τις παραπάνω παθήσεις?

Κλείστε τώρα μια δωρεάν εξέταση